top of page

Řapíkatý celer a naše zdraví



Kouzlo řapíkatého celeru jsem objevila před pár lety. Obecně mám celer ráda a tenhle „stonkový“ mně připadal chutově velmi jemný a brzy se stal nedílnou součástí mých zeleninových salátů.

Na první pohled se může jevit jako nevýrazná a v zásadě nezajímavá zelenina, ale opak je přátelé pravdou. Já jsem ho začala zkoumat více ve chvíli, kdy jsem před 2 lety přečetla knihu od Antony Wiliama Léčivá síla ovoce a zeleniny a to, co jsem si o něm přečetla a pak četla zkušenosti lidí, kteří šťávu zařadili pravidelně do jídelníčku, mě nadchlo.

Podle Anthony Wiliama (který je mystický léčitel a medium) drtivá většina našich chronických zdravotních obtíží vyplývá z toho, že naše tělo je chronicky osídleno a průběžně atakováno stále agresivnějšími mutacemi různých virů (no, právě v téhle době o tom něco víme, že…). On jako původce našich obtíží vidí především EB virózu (nám známou jako mononukleózu), která často proběhne při primární infekci nepozorovaně a následně zůstane „usídlená“ někde v našem těle a v momentě fyzického či psychického oslabení zaútočí. Postupně pak mutuje do stále agresivnějších forem a protože bývá chronicky usídlena v nervovém systému, může „vyrábět“ různé příznaky a různé nemoci včetně tolik diskutovaných autoimunit. Obecně kombinaci EB virozy a herpetických viroz Antony považuje (spolu s těžkými kovy v našem těle) jako příčinu prakticky všech chronických zdravotních problémů.

A co že to tak zázračného řapíkatý celer umí?

Je to potravina s velmi silnými protizánětlivými účinky – umí „vyhladovět“ v našem těle bakterie, plísně i viry a odvést jejich toxiny z těla ven Je to zásaditá potravina, která výborně neutralizuje kyselost v našich střevech Obsahuje klastrové sodíkové soli, které čistí naše játra a odstraňují toxické kyseliny z orgánů Obsahuje enzymy a koenzymy a tím podporuje trávicí procesy Zvyšuje hladinu kyseliny chlorovodíkové v žaludku a tím zlepšuje trávení potravy (především bílkovin) v tomto orgánu

Takže i já jsem šťávu z řapíkatého celeru začala pravidelně pít. Jsem totiž pořád svým založením ten zdravotník „hnidopych“ a tak si potřebuji věci v praxi vyzkoušet, než je někomu doporučím. A výsledek? Přestože neřeším nějaké zdravotní problémy, stravuji se rozumně a dlouhodobě jím zelené potraviny, cítím, že mám víc energie, což právě v tomto jarním (a covidu plném) období člověk opravdu ocení 😊.



Comments


bottom of page