top of page

Acerca de

Moje cesta k zeleným potravinám

5R1A2307 kopie.jpg

Já osobně jsem si našla zelené potraviny, konkrétně chlorellu před 20 lety, kdy maminka onemocněla rakovinou.

Zpráva, že má zhoubný nádor tlustého střeva, pro nás byla „bleskem z čistého nebe“, neboť maminka neměla prakticky žádné potíže. Byl to zcela náhodný záchyt při preventivní prohlídce. Rozeběhlo se kolečko vyšetření, operace, ozařování…. A já začala hledat něco, co mi zajistí, že maminka bude dobře vyživená a její tělo (a střevo především) se bude průběžně čistit.

 

Protože jsem se v té době již mnoho let pohybovala v prostředí přírodní medicíny a výživového poradenství, věděla jsem, že takovou komplexní potravinou je chlorella pyrenoidosa. jednobuněčná sladkovodní řasa.  A tak jsem začala hledat kvalitní a čistou řasu na našem trhu. Protože nic není náhoda, tehdy mě oslovila kamarádka s tím, že jí někdo nabídl chlorellu a jestli o tom něco vím 😊. A já věděla a také jsem si ji hned koupila a mamince i sobě nasadila (sobě proto, že jsem v té době byla ještě zdravotník „hnidopych“ a chtěla jsem vyzkoušet, zda to, co píšou v letáčku, opravdu funguje v těle a také proto, že jsem já sama byla v té době dva roky po radioterapii štítné žlázy a do zdraví jsem měla daleko…).

 

A výsledek?

Maminka je 20 let po rakovině a ve svém věku přes 80 let nebere žádné léky na nic (jen zobe chlorellu a pije ječmen) a mě zkušenosti se zelenými potravinami u mnoha lidí definitivně odvedly z profesní cesty v klasickém zdravotnictví.

 

Maminka byla můj první „pacient“ a říká, že od té doby mě poslouchá na slovo, což samozřejmě není pravda 😊. Ale díky této silné zkušenosti a pak mnoha dalším, které přicházely, jsem 20 let fandou a stálým konzumentem čistých a živých zelených potravin nejen já, ale i celá moje široká rodina, přátelé, kamarádi a spolupracovníci. Ono totiž když víte, že je něco opravdu dobré a pomáhá, nedá vám to, abyste se o svoji zkušenost nepodělili….

bottom of page