Acerca de
Moje cesta k zeleným potravinám
Já osobně jsem si našla zelené potraviny, konkrétně chlorellu před 20 lety, kdy maminka onemocněla rakovinou.
Zpráva, že má zhoubný nádor tlustého střeva, pro nás byla „bleskem z čistého nebe“, neboť maminka neměla prakticky žádné potíže. Byl to zcela náhodný záchyt při preventivní prohlídce. Rozeběhlo se kolečko vyšetření, operace, ozařování…. A já začala hledat něco, co mi zajistí, že maminka bude dobře vyživená a její tělo (a střevo především) se bude průběžně čistit.
Protože jsem se v té době již mnoho let pohybovala v prostředí přírodní medicíny a výživového poradenství, věděla jsem, že takovou komplexní potravinou je chlorella pyrenoidosa. jednobuněčná sladkovodní řasa. A tak jsem začala hledat kvalitní a čistou řasu na našem trhu. Protože nic není náhoda, tehdy mě oslovila kamarádka s tím, že jí někdo nabídl chlorellu a jestli o tom něco vím 😊. A já věděla a také jsem si ji hned koupila a mamince i sobě nasadila (sobě proto, že jsem v té době byla ještě zdravotník „hnidopych“ a chtěla jsem vyzkoušet, zda to, co píšou v letáčku, opravdu funguje v těle a také proto, že jsem já sama byla v té době dva roky po radioterapii štítné žlázy a do zdraví jsem měla daleko…).
A výsledek?
Maminka je 20 let po rakovině a ve svém věku přes 80 let nebere žádné léky na nic (jen zobe chlorellu a pije ječmen) a mě zkušenosti se zelenými potravinami u mnoha lidí definitivně odvedly z profesní cesty v klasickém zdravotnictví.
Maminka byla můj první „pacient“ a říká, že od té doby mě poslouchá na slovo, což samozřejmě není pravda 😊. Ale díky této silné zkušenosti a pak mnoha dalším, které přicházely, jsem 20 let fandou a stálým konzumentem čistých a živých zelených potravin nejen já, ale i celá moje široká rodina, přátelé, kamarádi a spolupracovníci. Ono totiž když víte, že je něco opravdu dobré a pomáhá, nedá vám to, abyste se o svoji zkušenost nepodělili….